Dundertabbe hjälpte BP

Olof Guterstam gjorde lagets första allsvenska mål.

Det blev en jämn tillställning på Grimsta IP när Brommapojkarna tog emot BK Häcken i dagens allsvenska match. I den förskräckliga gräsmattan var det bortalaget som tog hand om kommandot i de inledande minuterna. Med en hög press på BP-försvarana lyckades Häcken gång på gång skapa farligheter.

Intensiteten sjönk dock efter drygt tjugo minuters spel och BP kom in i matchen igen. Signifikativt för matchen var det oorganiserade spelet, alla felpassningar och såklart, det horribla gräset. Den första halvleken slutade därmed rättvist 0-0.

Dundertabbe sänkte Häcken

Den andra halvlan var inte lika underhållande som den första. Tempot var lågt och felpassningarna radades upp efter varandra. Trots det lyckades Olog Guterstam sätta 1-0 till Brommapojkarna i den 72: a minuten. Det var efter en hörna från höger som Pär Asp fick in bollen till Guterstam, som enbart behövde sätta pannan till.

Med bara minuten kvar var det dags igen. Just då det ljusgrönklädda bortalaget tryckte på för kvittering, stod Häckens målvakt, Kristoffer Källqvist, för under dundertabbe. Målvakten skulle snabbt få upp bollen på offensiv planhalva, men bollen letade sig frama till Sinan Ayranci som i sin tur passade till inhopparen Joakim Runnemo. Anfallaren gjorde inga misstag och rullade in 2-0-målet.