Gais lovade överkörning - vann med 5-1

Dime inför derbyt mot Öis: "Vad spö ni ska få".

Så här skrev Gais målvakt Dime Jankulovski i sin Allsvenskan24-blogg inför den allsvenska premiären:

"Såg några Öisare på arenan som jobbade med deras tifo och tänkte, vad spö ni skall få. Vi kanske inte är störst i Sverige men (...) vi vet att vi är bäst."

Man kan inte göra annat än att ge Jankulovski rätt. Örgryte vägde alldeles för lätt och åkte på en rejäl kalldusch. När domaren blåste av stod det hela 5-1 till Gais. Välkomna till allsvenskan, Öis.

Men annars var det strålande sol, fullsatt arena, allsvensk premiär, derby. Och bättre skulle det bli.

Med en halvtimme spelad på Gamla Ullevi ledde Gais över nykomlingarna Örgryte med fyra mål mot ett. Fullkomligt förkrossande siffror. Målskyttet inleddes när Per Eriksson gjorde ledningsmålet för Gais i sjätte minuten.

Örgryte svarade snabbt och kvitterade till 1-1 genom heta nyförvärvet Alvaro Santos.

Tommy Lycén tog sedan tillbaka ledningen till Gais, 1-2 i den 27:e minuten, två minuter senare utökade Mattias Lindström till 1-3 och direkt efter avspark gjorde skottvillige brassen Wanderson do Carmo 1-4.

En intensiv start och en riktig kalldusch för Örgryte.

Fem minuter in i andra halvlek växer siffrorna till 1-5 när Mattias Lindström gör sitt andra mål för dagen.

Örgrytes finaste chans hittills kom strax efter målet, när Robin Jonsson slår en mycket hög och lång boll från sin högerkant. Antagligen menat som ett inlägg, men bollen seglar över Dime Jankulovski och träffar i insidan av stolpen.

Örgrytes målskytt Alvaro Santos byttes ut med dryga 65 minuter spelade, in kom istället Christoffer Bengtsson, och där förlorade Öis sitt starkaste kort.

– Jag tycker att vi gör en okej match, sa tränare Janne Carlsson direkt efter matchen.

Tveksamt. Målvakts- och försvarsspelet från Öis var tafatt. Målvakten Nathan Coe, inlånad från FC Köpenhamn var inte spelklar i dag, och blott tjugoårige David Stenman hade ingen rolig dag i målet. Utan hjälp från försvaret har man inte chans.