Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Özkan fixade premiärseger

- 05/04/2009, 17:20 -

Rättvist 1-0 mot Halmstad för AIK.

Allsvenska hemmapremiärer brukar inte vara något för AIK. Men sviter är till för att brytas. 1-0 (0-0) på Råsunda mot Halmstad var hur rättvist som helst.

1-0 mot Gif Sundsvall 2004 var senaste trepoängaren i en hemmapremiär. Söndagens seger skvallrade också om det här: Det kan bli kul att se AIK i år.

För att citera några rader i matchprogrammet:

"Det är bra att ha koll bakåt men det viktiga är att se framåt". Ord från nye tränaren Mikael Stahre - och det var inte klubbens ständiga oförmåga att leva upp till förväntningarna varje år sedan guldet 1998 han syftade på inför premiären mot Halmstad. Han vill se offensiv fotboll.

När Råsunda ser ut som en åker kan det inte bli tal om någon höghastighetsfotboll, men försöka duger. Och AIK försökte. Och belöningen kom.

Martin Mutumba hade skojat friskt med Halmstads högerförsvar i första halvlek. 23-åringen, tillbaka i AIK efter några år i Väsby, var totalt oblyg i sin allsvenska comeback och fortsätter han som han började har AIK gjort ett fynd.

Tio minuter in i andra halvlek drev Mutumba in från sin kant, tittade upp, såg Gabriel Özkan centralt och serverade den perfekta passningen.

Özkan, skadad större delen av förra säsongen, drog till direkt med högerfoten, högt och utom räckhåll för Magnus Bahne.

Det räckte till seger.

Skrivet av: