Özkan fixade premiärseger

Rättvist 1-0 mot Halmstad för AIK.


Allsvenska hemmapremiärer brukar inte vara något för AIK. Men sviter är till för att brytas. 1-0 (0-0) på Råsunda mot Halmstad var hur rättvist som helst.

1-0 mot Gif Sundsvall 2004 var senaste trepoängaren i en hemmapremiär. Söndagens seger skvallrade också om det här: Det kan bli kul att se AIK i år.

För att citera några rader i matchprogrammet:

"Det är bra att ha koll bakåt men det viktiga är att se framåt". Ord från nye tränaren Mikael Stahre - och det var inte klubbens ständiga oförmåga att leva upp till förväntningarna varje år sedan guldet 1998 han syftade på inför premiären mot Halmstad. Han vill se offensiv fotboll.

När Råsunda ser ut som en åker kan det inte bli tal om någon höghastighetsfotboll, men försöka duger. Och AIK försökte. Och belöningen kom.

Martin Mutumba hade skojat friskt med Halmstads högerförsvar i första halvlek. 23-åringen, tillbaka i AIK efter några år i Väsby, var totalt oblyg i sin allsvenska comeback och fortsätter han som han började har AIK gjort ett fynd.

Tio minuter in i andra halvlek drev Mutumba in från sin kant, tittade upp, såg Gabriel Özkan centralt och serverade den perfekta passningen.

Özkan, skadad större delen av förra säsongen, drog till direkt med högerfoten, högt och utom räckhåll för Magnus Bahne.

Det räckte till seger.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

2 timmar sedan

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

3 timmar sedan
Sandro Tonali har redan stängts av från all fotboll i tio månader. Nu anklagas Newcastlespelaren på nytt, för 50 bettingbrott under sin korta tid i England.

Hammarby värvar mittback från Bundesliga

idag 14:54
Övergångsfönstret stängdes i går, men först nu blir Hammarbys sista värvning officiell.

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

idag 14:36
Många allsvenska klubbar förlitar sig till stor del på tv-pengar som intäkt. Då tornar framtidens tv-avtal upp sig som ett stort orosmoln – risken är att klyftorna i allsvenskan ökar. De mindre klubbarna kommer få det tuffare, säger Carlos Esterling på revisionsföretaget EY.

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

idag 13:44
1–2-förlust senast, men inför kvällens retur lever hoppet om semifinal i Champions League för Häcken. Vi är inte lika säkra som PSG att de är klara för semifinal, säger tränaren Mak Lind. Årets bortafacit talar för Göteborgslaget.

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

idag 12:50
Han har tolv VM-guld i olika former av bänkpress. Men Eddie Berglund kommer inte få tävla i bänkpress-VM i Texas i år. Svenska styrkelyftförbundet missade nämligen att anmäla medaljkandidaten.