Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mats Gren pudlar – tar tillbaka uttalande om AIK-spelare

- 18/05/2017, 11:07 -

TT

Matchen ställdes in bara timmar innan avspark. Nu uttalar sig IFK:s sportchef, trots att polisen inlett förundersökning.

Idag kom nyheten om att toppmötet i Allsvenskan mellan AIK och IFK Göteborg ställs in. Och nu har IFK:s sportchef Mats Gren uttalat sig – trots att polisen inlett en förundersökning.

– Det lilla jag vet är att någon i går kväll gått på AIK:s målvakt från något håll. Jag vet inte alla detaljer. Här gäller att vara lite försiktig. Det jag vet är hot som har utövats mot honom och att de skall vara med och se till att matchen blir ett visst resultat. , säger Gren till Göteborgs-Posten.

Matchen skulle spelats ikväll, men ställdes in efter att en AIK-spelare erbjudits en stor summa pengar av en matchfixare på tisdagskvällen.

– Det handlar ytterst inte om en enskild match. Det är en allvarlig attack och ett kuppförsök mot svensk fotboll. Det kommer vi aldrig, aldrig att acceptera och därför är det viktigt att vi agerar med kraft, har SvFF:s generalsekreterare Håkan Sjöstrand tidigare sagt i ett pressmeddelande.

Uppdatering: Efter att ha fått massiv kritik under dagen har nu Mats Gren tagit tillbaka sitt uttalande.

– Den uppgiften jag gick ut med är felaktig. Det var fel av mig, säger han till Aftonbladet.

Borde Gren hålla snattran?