Renato Sanches, Marco Asensio och Gerard Deulofeu. Tre stjärnor - tre nationer
1 av 11
Renato Sanches, Marco Asensio och Gerard Deulofeu. Tre stjärnor - tre nationer - Foto: TT
Renato Sanches, Portugal
2 av 11
Renato Sanches, Portugal - Foto: TT
Marco Asensio, Spanien
3 av 11
Marco Asensio, Spanien - Foto: TT
Lászlo Bénes, Slovakien
4 av 11
Lászlo Bénes, Slovakien - Foto: TT
Gerard Deulofeu, Spanien
5 av 11
Gerard Deulofeu, Spanien - Foto: TT
Serge Gnabry, Tyskland
6 av 11
Serge Gnabry, Tyskland - Foto: TT
Roberto Gagliardini, Italien
7 av 11
Roberto Gagliardini, Italien - Foto: TT
Gianluigi Donnarumma, Italien
8 av 11
Gianluigi Donnarumma, Italien - Foto: TT
Nathan Redmond, England
9 av 11
Nathan Redmond, England - Foto: TT
Calum Chambers, England
10 av 11
Calum Chambers, England - Foto: TT
Niclas Eliasson, Sverige
11 av 11
Niclas Eliasson, Sverige - Foto: TT

Här är de 10 bästa spelarna i EM

U21-EM är i årets upplaga fullt av stjärnor som vill ro hem guldet till respektive nation. Här är spelarna du måste ha extra koll på.


1. Renato Sanches, 19 år, Portugal
En av de tongivande spelarna i förra årets fotbolls-EM för fullvuxna herrar. Spelar man hem ett "riktigt" EM så finns goda chanser att prestera även i detta U21-EM. Har fått begränsat med speltid i sitt klubblag Bayern München och lär vara revanschsugen.

Bildkälla: TT

2. Marco Asensio, 21 år, Spanien
Vinnare av Champions League och målskytt i finalen. När Asensio är på spelhumör är det ren och skär världsklass. Den extremt talangfyllde talangen blickar mot att säkra en unik trippel - La Liga, Champions League och U21-EM.

Bildkälla: TT

3. Lászlo Bénes, 19 år, Slovakien
Slovakiens högst rankade ungdomsproffs och redan titulerad som "Nya Marek Hamsik". En energisk mittfältare med grym teknik och bra distansskott kan definitivt utgöra ett hot mot samtliga nationer. Spelar för närvarande i Bundesliga där han tillhör Mönchengladbach.

Bildkälla: TT

4. Gerard Deulofeu, 23 år, Spanien
Med erfarenhet från klubblag som Barcelona, Everton och Sevilla är den nuvarande Milan-spelaren en av turneringens absolut farligaste spelare. Redan debuterat för den spanska a-truppen och med sin ofega spelstil kan han bära Spanien hela vägen till guld.

Bildkälla: TT

5. Serge Gnabry, 21 år,Tyskland
Den tyske landslagsmittfältaren som precis signat för Bayern München lär vara väldigt sugen på att visa vad han går för i detta mästerskap. Gnabry har ett förflutet i Arsenal, West Bromwich och senast Werder Bremen. Inte illa pinkat för en 21-åring.

Bildkälla: TT

6. Roberto Gagliardini, 23 år, Italien
Den Atalanta-fostrade spelaren som för närvarande spelar för Inter i Serie A, är en hårt arbetande mittfältare som kan axla både offensiva och defensiva roller. Han bär även på en ordentlig slägga som kan avlossas när man minst anar det. Se upp!

Bildkälla: TT

7. Gianluigi Donnarumma, 18 år, Italien
Fenomenet Donnarumma som blev historisk när han som yngste målvakt någonsin fick stå i mål för Italien när han gjorde sin debut för landslaget när han var 17 år och 189 dagar, för att vara exakt. Målvakten alla storklubbar vill ha, men som ännu är kvar i Milan. Det blir svårt för motståndarna att försöka måla på denna vägg.

Bildkälla: TT

8. Nathan Redmond, 23 år, England
En av de viktigaste pjäserna i "the Young Lions" som själva räknar med att gå långt i turneringen. Redmond har redan hunnit debutera hos seniorerna i landslaget i en landskamp mot Tyskland förra sommaren. 23-åringen har gjort 255 framträdanden sedan debuten i Birmingham 2010.

Bildkälla: TT

9. Calum Chambers, 22 år, England
Med flera framträdanden hos seniorerna är denna försvarskugge ett stort hinder för anfallarna. Tillhörande Arsenal, men utlånad till Middlesbrough som åkte ur Premier League i år. Känns som Chambers vill göra allt för att vinna något i år och vad passar inte bättre än ett EM guld?

Bildkälla: TT

10. Niclas Eliasson, 21 år, Sverige
Det går inte att nämna stora stjärnor utan att reppa sina egna. Vårens succéspelare i Allsvenskan har sin stora chans att visa att han tillhör världseliten inom fotbollen i detta mästerskap. Med riktigt bra offensiva egenskaper kan han riva upp många försvar. Visa vägen nu Eliasson!

Bildkälla: TT

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tror du Sverige kan försvara titeln?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Nyberg klar som domare i fotbolls-EM

Stark bästa svenska – nära OS efter majorsuccén

1 timme sedan
Maja Starks andraplats i årets första major, Chevron Championship, innebar samtidigt ett jättekliv mot OS i Paris. På världsrankningen klättrar Stark från 46:e till 28:e plats och hon är nu bästa svenska – precis före 29:an Linn Grant.

McDavid historisk – fem assist i målfesten

1 timme sedan
Det blev en målfest när Edmonton Oilers vann med 7–4 mot Los Angeles Kings i den första NHL-åttondelen – mycket tack vare Connor McDavid.

Åhman och Hellvig historiska nya världsettor

1 timme sedan
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, fortsätter skriva historia.

Nylander mystiskt borta i slutspelet

idag 02:02
Storstjärnan William Nylander har missat Torontos två första matcher i NHL-slutspelet. Det är ännu oklart varför.

Serie A: Inter säkrade titeln i Milanoderbyt

igår 22:48
Frågan var inte om utan när Inter skulle säkra klubbens 20:e ligaseger. Tillfället valdes med utsökt känsla. Hemma på ett fullsatt San Siro mot främsta rivalen Milan. Inter vann med 2–1.