Pawel Cibiki kramar om sin polska mormor under ett öppet träningspass inför match. Det gav honom kraft till att få in en smaskig volley.
1 av 3
Pawel Cibiki kramar om sin polska mormor under ett öppet träningspass inför match. Det gav honom kraft till att få in en smaskig volley. - Foto: TT
Pawel Cibicki i klubblaget Malmö FF
2 av 3
Pawel Cibicki i klubblaget Malmö FF - Foto: TT
Bild på den "gula väggen" från matchen mot öppningsmatchen mot England som slutade 0-0.
3 av 3
Bild på den "gula väggen" från matchen mot öppningsmatchen mot England som slutade 0-0. - Foto: TT

U21-stjärnan om spel för Polen: "Jag är inte bunden någonstans"

Pawel Cibicki är den enda spelaren i U21-EM som spelat landslagsfotboll för två länder - och ikväll möts lagen i en ödesmatch för Sverige.


Sverige möter hemmanationen Polen när det har blivit dags för andra gruppspelsmatchen i U21-EM. Det är en viktig match på förhand och extra fokus kommer ligga på Pawel Cibicki, som i själva verket spelat träningsmatcher för det polska u-landslaget.

I Olof Lundhs podcast, Podcasten Lundh, berättar Cibicki om hur han under kvalspelet bytte från Polen till Sverige och att han kan tänka sig att byta igen.
– Jag är inte bunden någonstans, vi får se hur det blir efter U21-EM, men jag vill spela för Sverige.

Bytet av landslag har väckt starka reaktioner i den polska pressen. Angående vad polsk media har att säga kring hans byte av landslag påverkar honom inte.
– Det är klart det inte är roligt att höra sådant, men jag bryr mig inte så mycket, säger Cibicki i avsnittet.

Han berättar om hur det är att vara fotbollsspelare, känslor kring förbundskaptenen och att han kan tänka sig att spela för Polens landslag igen. Dessutom talar han öppet om relationen till sin pappa som vill se honom i den polska landslagströjan. 
– Han var inte och såg matcherna mot Spanien och Kroatien, han stannade hemma. Min pappa har aldrig tidigare missat någon match jag spelat, säger han i podden.

Om man blickar fram emot själva matchen är det historiskt sett fördel Polen som leder inbördes möten mellan U21 lagen med 3-2 (3 avgjorda). 

Sverige mötte England i första matchen där det slutade mållöst. I andra matchen drabbar just England samman mot Slovakien och 3 poäng är det enda England går för, mot ett Slovakien som slog Polen med 2-1 när de möttes.

Kanal 5 och Eurosport sänder hela mästerskapet och 20.45 ikväll är det avspark.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på omvärlden – både från Google Play och App Store.


/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Borde man kunna spela för två olika länder?
Tack för din röst!