Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Delade ut fem gula kort – sen blev domaren skallad

- 09/08/2017, 12:55 -
I matchen mellan Jokkmokks SK och FC Munkan urartade det rejält och domaren skallades. (domaren på bilden har inget med händelsen att göra)
1 av 3

I matchen mellan Jokkmokks SK och FC Munkan urartade det rejält och domaren skallades. (domaren på bilden har inget med händelsen att göra)

TT

2 av 3

TT

3 av 3

TT

Det var i den stökiga division 4-matchen mellan Jokkmokks SK och FC Munkan som skandalscener utbröt – domaren blev misshandlad.

Under söndagens fotbollsmatch i division 4 Norrbotten utspelade det sig skandalscener. Jokkmokks SK och FC Munkan möttes i en stökig match som eskalerade rejält och avslutades med att domaren blev skallad. 

I den första halvleken drog Jokkmokks SK på sig fem gula kort och då startade irritationen hos hemmalaget.

En irritation som i den andra halvleken skulle komma att eskalera rejält. När bortalaget gjort 2-0 på frispark gick det över alla gränser.

– Det blev ett jäkla liv när vi gjorde 2–0. Då springer en av deras killar fram och argumenterar med domaren. Sen skallar han domaren i ansiktet, det blev världens liv. Domaren blev chockad och sprang av planen. Tre av deras spelare sprang efter, så våra spelare sprang efter för att skydda domarna, säger Peter Hansson, tränare i FC Munka, till NSD.

Efter att domaren sprungit av planen fortsatte skandalscenerna ute på planen.

– I samma veva är det en Jokkmokksspelare som tar stryptag på en av våra spelare.  Det var en så hätsk stämning. Jag har aldrig varit med om det förut, säger Hansson. 

Jokkmokks tränare Afnan Khabiri skäms efter händelsen och berättar för NSD att han tyckte sitt lag uppförde sig otroligt pinsamt. 

– Jag vill inte gå in på några detaljer om vad som hänt. Jag vill bara säga att vi skäms väldigt mycket för det här, det var en oerhört pinsam händelse. Väldigt, väldigt pinsamt. 

Händelsen är nu polisanmäld och fotbollförbundet kommer dessutom att utreda händelsen vidare.

– Jag polisanmälde den spelare som skallade mig, säger den väldigt chockad domaren, Joel Bäckström, till SVT.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Borde spelaren bli dömd för misshandel?