Figueiredos övergång giltig

MFF-flytten blir av - trots försening i Qatar.


Wilton Figueiredo kommer att bli spelklar för Malmö FF inom kort. Övergången är giltig och hans flytt från Qatar blir av. Det framgår av det klargörande som Svenska fotbollförbundet publicerade på sin hemsida i går.

Det har tidigare spekulerats i att MFF och Figueiredos klubb i Qatar medvetet skulle ha försenat övergångsprocessen och att affären därför löpte risk att ogiltigförklaras. Nu står det klart att övergångsprocessen visserligen är försenad, men att det inte kan påverka affärens giltighet.

Qatars fotbollförbund har inte besvarat Svenska fotbollförbundets begäran om ett speltillstånd för Wilton Figueiredo, trots att sju dagar har passerat sedan förbundet skickade begäran. Det strider mot FIFA:s regler, men kan i sig inte leda till att övergången inte blir av, oavsett om regelbrottet är medvetet eller inte.

Att övergångsprocessen är försenad ser i dagsläget inte heller ut att betyda att Figueiredos debut för Malmö kommer att skjutas fram ytterligare. Planen är fortfarande att brassen ska ansluta till MFF:s trupp efter att ha spelat sin säsongsavslutningsmatch i Qatar den 16 april.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!