Häcken om blåsningen: "Det var straff"

"Jag tycker att domaren kan blåsa"


Det blev seger för Malmö FF i premiären borta mot bottentippade Häcken. Nyförvärvet Miljan Mutavdzic nådde högst på en hörna från Labinot Harbuzi och nickade in 1-0 i den 85:e matchminuten.

– Det är en fantastiskt känsla. Alla har varit väldigt snälla mot mig i inledningen, säger matchhjälten som tror på sitt nya lags guldchanser.

– Vi har ett bra lag och vi kommer att göra bra saker i ligan framöver.

Men skåningarna fick god hjälp av fjolårets bäste domare, Stefan Johannesson, för att kunna säkra segern.

Kort före Malmös 1-0 slog Häckens Jonas Henriksson ett inlägg som träffade Malmö-backen Gabriels arm. Domaren menade att Gabriel hade armen längs kroppen och valde därför att inte blåsa straff. Jonas Henriksson ifrågasätter kraftigt beslutet.

– Den tar på handen och han har armen väl långt ut. Jag tycker att domaren kan blåsa straff, säger Henriksson till Nyheter24.

Och den uteblivna straffen var inte det enda som gjorde Häckensspelarna upprörda. I den första halvleken nådde Tom Söderberg högst på en hörna och nickade mot mål. Bollen såg ut att passera mållinjen innan Malmöbacken Ulrich Vincents rensade undan den. Men det blev inget mål.

– Jag tycker att bollen är inne. Men jag hoppas att jag har fel och att den assisterande domaren har rätt. Jag har inte sett några reprisbilder, säger Jonas Henriksson.

I den 78:e minuten nickade Mattias Ranegie i ribban för hemmalaget.

– Vi har inte marginalerna med oss idag. Det är en jämn match, men jag tycker att vi skapar de vassaste chanserna. Förhoppningsvis får vi utdelning längre fram, säger Jonas Henriksson till Nyheter24.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!