Sverige-Chile - Foto: ANDERS WIKLUND / Anders Wiklund/TT
3 av 4
Sverige-Chile - Foto: Jessica Gow / Jessica Gow/TT
4 av 4

Sverige förlorade mot Chile i chansfattig träningslandskamp

Nyheter24 var på plats för att ta pulsen på Sveriges träningslandskamp mot Chile och betygsatte matchen.

Träningsmatchen på Friends Arena är avslutad. Chile besegrade Sverige med 2-1.

Den svenska nationalarenan fylldes till bredden, men det var nog de chilenska fansen som var mest laddade inför matchen. Innan allt drog igång valsade jag omkring arenan och tog in atmosfären. Den andades träningsmatch för hälften av supportrarna, men för den andra halvan andades det folkfest. Chilenarna hade samlats utanför den nya och moderna gallerian i en stor klunga, de sjöng, de dansade och det var glädje.

Ett lag ska spela i VM, ett annat ska det inte. Det dramatiskt avslutet i Sydamerikanska-kvalet resulterade i att Chile missar VM-slutspelet i sommar, ett världsmästerskap som Sverige ska spela. Innan Sveriges match mot Chile hade det svenska VM-motståndarna Sydkorea förlorat mot Nordirland med 1-2, Tyskland hade kryssat mot Spanien med 1-1 och Mexiko hade kört över Island med 3-0. Nu var det dags för Sveriges att visa upp sig i sin första träningsmatch inför VM.

Matchens första tjugo minuter är trevande och chansfattiga. Men i den 21:a minuten tände matchen till rejält. Sverige lyckades inte rensa bort bollen på en hörna och efter att bollen nickskarvats bort mot straffområdeslinjen landade bollen hos Arturo Vidal som tryckte dit 1-0 för Chile. Något som fick bortafansen att tända till ytterligare, om än bara för 30 sekunder. För sedan är bollen i mål igen, den här gången för Sverige efter ett väggpassningsspel där bollen hamnar hos Ola Toivonen. 1-1 på tavlan, vilket stod sig in i halvtidspausen.

Andra halvleken av matchen bjöd inte heller upp till någon dans från något av lagen. Där inget av lagen lyckas sätta sitt spel eller hålla några längre anfall, utan spelet böljar lite utan riktigt farliga målchansen. "Vågen" rullade genom publiken i brist på annat. Marcos Bolados fastställer matchresultatet när han i 90e minuter sätter ditt 2-1 för Chile.

Ska de svenska fansen kunna få en varm och härlig sommar i Ryssland krävs det ett bättre spel än vad som visades denna lördagskväll.

Spelarbetyg för Svenska landslaget:

Betygskala 1-10 10 - Världsklass, 9 - Mästerlig, 8 -Toppklass 7- Väldigt bra, 6 - Bra, 5 - Godkänd, 4 - Nästan godkänd, 3 - Inte bra, 2 - Usel, 1 - Korpenklass.