Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Boström: "Kan förvänta oss storm"

Sport | 28/04/2009 06:00

Örebrotränaren spår IFK-press: "Ganska naturligt avvakta borta".

Örebro har på lagets senaste två matcher vunnit över såväl Helsingborg som Kalmar – två tippade topplag. På tisdagen väntar ännu ett troligt topplag i IFK Göteborg, men den här gången får man klara sig utan en trygghet som många menar är den enda de har: Behrn Arena. I stället väntar bortamatch på Gamla Ullevi.

– Det är ganska naturligt att man avvaktar lite mer på bortaplan. Man kan nog förvänta sig att Blåvitt vill anstorma direkt i början, säger Örebros tränare Sixten Boström till Nyheter24 med gott självförtroende:

– Vi har lärt oss att variera vårt spel och emellanåt avvakta, emellanåt ha lite högre press.

Närkingarna har överraskat mycket positivt så här långt. Med tre vinster och två förluster placerar de sig på sjätte plats. Och då har tre heta guldaspiranter redan avverkats på spelschemat. Men fråga om någon toppform är det inte.

– Jag tycker vi har spelat bra nästan alla fem matcher hittills. Vi kan säkert bli ännu bättre, men vi har presterat bra fotboll så som vi vill.

Såg du Robin Söders mål mot Hammarby?

– Ja, det gjorde jag.

Rädd för repris?

– Det får man alltid vara. Det är ingen överraskning att han gör sådana mål, han är bra på det. Men de har många andra kvalitativa målskyttar, precis som vi har.

IFK Göteborg - Örebro SK, Gamla Ullevi, tisdag 19:00

Skrivet av: