Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Hett Skånederby i sikte

Sport | 03/05/2009 16:05

"Det känns väldigt inspirerande", säger Christoffer Andersson till Nyheter24.

Då var det dags för det stora Skånederbyt mellan Helsingborgs IF och Malmö FF. Ligatvåan Helsingborgs landslagsspelare, Christoffer Andersson, ser fram emot den heta matchen.

– Det känns väldigt inspirerande, det är en spännande match. Båda lagen ligger på toppen och det är en viktig match. Ett fullsatt Olympia gör det än mer intressant, säger Andersson till Nyheter24.

Den 30-årige mittfältaren, som menar att det naturligtvis är vinst de är ute efter, berättar att de har förberett sig ordentligt.

– Vi har filat lite på det som är viktigt. Analyserat Malmö och så där. Vi har fokuserat mycket på vårt eget spel.

"Gäller att få in ett snabbt mål"

Malmö FF ligger med endast en poäng bakom HIF, på en sjätteplats och har på sex matcher lyckats vinna tre. MFF: s Jimmy Durmaz vill mer än gärna lämna planen som segrare.

– Vi går väl ut för att vinna, som vanligt. Vi förväntar oss att det blir bra tryck på läktarna, säger han till Nyheter24.

Att lyckas etablera ett eget spel i matchen är en självklarhet för Durmaz.

– Vi ska väl spela vårt eget spel, som vi har gjort fram till nu. Det gäller bara att få in ett mål snabbt. Vi fortsätter bara spela på det vi är bra på.

Helsingborg - Malmö FF, Olympia, PPV, klockan 19:00

Skrivet av: