Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Youssef: "Tränarna sitter säkert"

Sport | 04/05/2009 06:00

Djurgårdens Christer Youssef ser fram emot morgondagens match mot Gais.

Säsongen kunde ha börjat bättre för Djurgården. Blåränderna har på sex matcher endast lyckats knipa en enda trepoängare och befinner sig just nu under nedflyttningsstrecket. I dag tar laget emot Gais.

Nyförvärvet Christer Youssef känner, trots de dåliga resultaten, ingen oro över situationen och ser fram emot matchen.

– Vi har tränat bra under de här senaste dagarna och fokuserat väldigt mycket på försvarspelet. Vi ser verkligen fram emot det, säger den vänsterfotade 21-åringen till Nyheter24.

Att Djurgården befinner sig i en krissituation, är inget som spelaren vill hålla med om.

– Nej, kris skulle jag väl inte kalla det. Får vi en vinst så kan det bli riktigt bra.

Tror du att tränarparet sitter säkert?

– Ja, det tror jag.

Jan Tauer avslöjar i dag i sin Allsvenskan24-blogg att han spelar från start i kvällens möte med Gais. Det är en laddad men lugn Tauer som ser fram emot mötet.

Tränaren Zoran Lukic, är även han lugn inför Gaismatchen.

– Vi har tränat på och försökt jobba så att spelarna förstår att det är många matcher kvar. Att vi i morgondagens match har väldigt mycket att vinna och nästan ingenting att förlora, säger han till Nyheter24.

"Vi går för tre poäng"

Positiva vibbar får man även från gästernas sida. Anfallaren Jonas Lundén, räds inte över att säga att de mycket väl kan vinna matchen.

– Det känns bra. Vi har inte förlorat på tre matcher sedan Trelleborg. Så jag hoppas på tre poäng, säger Lundén till Nyheter24.

Kommer ni försöka utnyttja DIF: s svaga form?

– Ja, fast vi har inte riktigt pratat så mycket. Djurgården är i ett desperat behov poäng och de kommer gå ut stenhårt från början. Det kommer att bli en tuff match, men vi går för tre poäng.

Djurgården saknar till råga på allt Johan Oremo, Daniel Sjölund och Patrik Haginge som samtliga missar matchen på grund av småskador.

Djurgården - Gais, Stockholms Stadion, PPV, klockan 19:00.

Skrivet av: