Lördag 8 Maj
Stockholm

Nisse vill fortsätta vara obesegrad

AIK-backen inför derbyt: "En match vi ska vinna".

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

AIK:s backklippa Nils-Eric "Nisse" Johansson har, sedan han kom till klubben 2007, inte varit med om att förlora ett Stockholmsderby. På måndagskvällen tar hans AIK sig an Djurgården "borta" på Råsunda.

–Det ska bli riktigt kul och spännande. Vi har haft ett ganska lugnt schema de senaste dagarna, så nu är man laddad, säger Nisse till Nyheter24.

Han tror på en match med mer kamp än skönspel, och han medger att AIK nog får gälla som favorit till segern.

–I mångas ögon är vi nog favorit. Och sett till tabelläget, så är detta en match vi ska vinna. Men i ett derby behöver inte tabellen spela någon roll. Det vet vi sedan tidigare, säger han.

Vad är nyckeln till seger mot Djurgården?

– Vi måste i första hand försvara oss rätt. Gör vi det, så är mycket vunnet.

Måndagens tvillingderby är nummer 100 i ordningen. För Nisse Johansson blir det hans nionde Stockholmsderby sedan han kom till AIK sommaren 2007. Och hittills lyser alltså derbyförlusterna med sin frånvaro.

–Det har blivit en del kryssmatcher, men förlorat har jag aldrig gjort. Det är klart att det är speciellt med derbyn och den stämning som det är kring matcherna. Samtidigt kan man inte överdriva betydelsen av en match som den här. Det är tre poäng som står på spel, precis som vanligt, säger han.

Djurgården - AIK, Råsunda, Canal Plus Sport 1, klockan 20:00.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela