Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ohly: "Bra att Tauer tror på sig själv"

- 21/05/2009, 13:02 -

Vänsterledaren och supporten vill ha självförtroende i Djurgården.

Janne Tauer, Djurgårdens back, har orsakat tumult med sin videoblogg. Där uttrycker han sina känslor över att ha blivit bänkad i torsdagens match.

Vänsterns partiledare Lars Ohly har inte läst eller hört något innan Nyheter24 får tag på honom. Men spontant är han positivt inställd till att spelarna visar sin besvikelse.

– Ja det är rätt bra tycker jag. Han visar att han vill något, är taggad och tror på sig själv, det behövs! Men går man ut och kritiserar tränarna eller spelarna som får spela kan det så klart bli ett problem.

Lars Ohly är sedan länge Djurgårdensupporter. Antagligen det enda han och statsminister Fredrik Reinfeldt har gemensamt.

– Som supporter vill man ha spelare som tror att de är bra! Spelare som vill arbeta framåt och bygga något. Djurgården som lag saknar självförtroende just nu. Man är rädda och blir darriga vid varje liten motgång. Har man ett noll backar man hem direkt.

Som den lagledare Lars Ohly är ger han några tips till Djurgården:

– Man måste samla laget kring ett gemensamt mål. Alla måste vara med på besluten och förstå det som händer. Man får inte lämna någon utanför, ha kelgrisar eller orättvisor. Om man sitter i samma båt går det bäst om man ror åt samma håll.

Djurgårdens tränare Zoran Lukic är på väg till Trelleborg för dagens match.

Tauers reaktion är ganska känslomässig?

– Det är klart. Han är en levande varelse. Att han reagerar har vi inga problem med, menar Zoran Lukic.

Djurgårdens tränare vill inte uttala sig mer om händelsen. Han säger att klubben sköter det internt med berörd spelare.

Är han utkastad?

–Det kommenterar jag inte.

Skrivet av: