Ranégies Häcken sänkte Helsingborg

Storskräll på Rambergsvallen.

Helsingborgs IF räknade med att gå upp i serieledning genom en enkel vinst mot, på pappret ganska enkla, BK Häcken.

Men man ska aldrig ta ut någon seger i förskott speciellt inte när man har Mathias Ranégie som motståndare.

–Vi får bort lite av deras vassa, etablerade spelare och vi får mål i rätt lägen. Lugnet när vi bryter är det mest imponerade i dag. Grabbarna är duktiga och vill lära sig mycket, vi gör en hundraprocentig insats idag, säger Häckentränaren Peter Gerhardsson till PPV direkt efter matchen.

Den gamle Blåvitt-anfallaren Ranegié har inlett säsongen lysande för sitt Häcken och stod för båda de inledande målen bakom Pär Hansson i Helsingborgsmålet.

Det första kom efter en halvtimmes spel, medan 2-0-målet kom 11 minuter in i andra halvlek. Och med dryga kvarten kvar av full tid punkterade så en annan gammal IFK:are, Jonas Henriksson, matchen med 3-0 i nästan öppet mål, efter en massiv Häckenpress.

"Henke" hade ett par giftiga målchanser men Häckens Christoffer Källqvist storspelade i målet.

– Vi står och sover i backlinjen vid första målet och det blir signifikativt för matchen. Andra halvlekt är direkt dålig från vår sida, i första skapar vi ändå, men det är lite ineffektiv och inte tillräckligt bra försvarsspel, säger Helsingborgstränaren Bosse Nilsson till PPV.

Dagens vinst innebär att Häcken håller nollan för andra matchen i rad.