Typisk 0-0 match på Söderstadion

Hammarby höll nollan igen - såg sig bestulna på straff.

Hammarby höll nollan för tredje matchen i rad. Man gör heller inget mål mot Halmstad på Söderstadion. En av de vassaste målchanserna kom i första halvleken när Simon Helg kom fri. Skottet gick mitt på målvakten.

Hammarby och Halmstad spelade 0-0 i solskenet i en ganska typisk nollnoll-match. Oskarpa avslut från båda lagen och frustration över att inte lyckas med spelet. Gula kort och frisparkar blev det gott om. Emil Johansson och Christian Traoré, Hammarbys ytterbackar, varndades båda två. I och med det är de avstängda i torsdagens derby mot AIK.

Värsta skadan tycks Emil Salomonsson ha fått. Han träffades i ansiktet av Emil Johanssons höga spark. Minuterna senare segnade han ned på planen och bars ut.

Hammarby såg sig bestulna på en straff då Halmstads målvakt Magnus Bahne drog ner Sebastian Castro-Tello samtidigt som han rörde bollen.

– Jag tycker att det är solkar straff. Jag fick en jättebra boll av (Fredrik) Söderström och målvakten river ner mig, han kanske touchar lite på bollen men river ner mig, sade Castro-Tello efteråt.

Även om man håller nollan än en gång var Hammarby långt i från glada över resultatet.

– Mycket kamp men vi hade en del bra lägen. Vi är aldrig nöjda med oavgjort på hemmaplan, sade Hammarbys Fredrik Söderström. Några visdomsord gav han också till publiken med tanke på de motgångar som klubben har just nu.

– Det är i motvind som draken lyfter, menade dalmasen.

I andra halvan av matchen hade Hammarbyfansen större tryck än laget. Vem det säger mest om får man avgöra själv.