Anders Svensson sågar Elfsborg

Elfsborgs största stjärnor starkt kritiska mot kollektivavtalet som träder in vid skador.


Elfsborgs Anders Svensson gick miste om stora löneinkomster när han skadade höften förra säsongen. Nu är han återigen skadad och finner sig i en liknande situation. Men den här gången har han fått nog. Elfsborg och alla andra svenska klubbar måste börja ta hand om sina spelare - även när de är skadade.

– Jag har förståelse för spelare som inte går in till 100 procent i närkamperna, när du sedan inte får en krona i ersättning om du blir skadad. Och den risken är ju väldigt stor, eftersom vi hela tiden går in och offrar våra kroppar. Det är ett stort problem, helt enkelt för dyrt att vara skadad, säger Anders Svensson till BT.

Även Stefan Ishizaki, en annan skadedrabbat spelare, är missnöjd med systemet.

– Självklart kan det påverka en spelares tänk. Gå in i en närkamp och bryta ett ben kan kosta mer än det smakar. Men de flesta spelare jag pratat med reagerar mer på situationen som den är.

Nu måste något göras menar Svensson och Ishizaki.

– Jag tycker att spelarföreningen har varit för mesig i förhandlingarna. Och det är klart att klubbarna inte vill ändra något. Får de en spelare skadad kan de använda de pengarna på annat sätt. Ta James Keene till exempel. När han blev skadad kunde Elfsborg lägga hans lön på att plocka hem Joakim Sjöhage, utan att det kostade något extra, säger Svensson.

– Vi är som ett u-land i frågan, i alla våra grannländer tar klubbarna fullt ansvar från dag ett. Men vi har lagt våra synpunkter på bordet och jag hoppas på förändring, säger Ishizaki.

I värsta fall kan man behöva ta till drastiska metoder.

– Vi skulle kunna gå ut i strejk, konstaterar Ishizaki.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!