Svensson är nöjd med spelsystemet

- 21/04/2009, 17:22 -

– Skitsnack att vi inte skapar chanser, säger till Nyheter24.

Fjolåret blev inte riktigt som Anders Svensson hade tänkt sig. Både han och Stefan Ishizaki fick kasta in handduken när Elfsborg fortfarande var med i guldjakten. Det hela slutade med en andraplats i Allsvenskan och en höftoperation.

Men skam den som ger sig. Vintern spenderades på otaliga rehabtimmar som äntligen börjat ge resultat. Det visade landslagsstjärnan inte minst med sin superfrispark mot Gefle som också blev det matchvinnande målet.

I morgon väntar en ny match. Mot Malmö FF, men också mot mittfältskollegan från landslaget - Daniel Andersson.

– Alla vet vad Daniel går för, så jag har egentligen inte behövt säga något extra till killarna i laget, säger Svensson till Nyheter24.

"Spelsystemet fungerar"

12 av Allsvenskans 16 huvudtränare tippade Svenssons Elfsborg som slutsegrare i Allsvenskan. Efter fyra omgångar har guldfavoriterna lyckats skrapa ihop åtta poäng och mäktat med "bara" fem mål. Spelsystemet med en anfallare har delvis kritiserats, men det är inget Svensson vill veta av.

– Det är skitsnack att vi inte skapar några målchanser. Vi har enligt statistiken haft flest målchanser, det finns svart på vitt. Nu gäller det för oss att börja sätta chanserna.

"Malmö spelar fin fotboll"

I morgondagens match på Borås Arena är det två av Allsvenskans tre ännu obesegrade lag som möts. De båda lagen påminner en hel del om varandra. Rutinerade spelare som kryddats med unga talanger. Framgångsreceptet 2009?

– Malmö är bra i år, mycket mer stabila än fjolåret. Man har lyckats få ihop försvarsspelet och tillsammans med de unga spelarna så spelar man ganska fin fotboll.

– Men som jag sagt tidigare, det är inte bara vi och Malmö som har chans på guldet, utan det är sex, sju lag som kan vinna, konstaterar Svensson.

Skrivet av: