Tauer förnekar alla mutanklagelser

Berättar om det senaste dygnet på sin blogg på Nyheter24.


På en hemsida som drivs av personer som stödjer AIK anklagas Djurgårslirarna Jan Tauer och Sebastian Rajalakso för att ha tagit emot stora mutor.

Enligt hemsidan ska spelarna ha tagit emot 100 000 kronor för att dra på sig gula kort i vissa utvalda matcher. Anklagelserna kommer bara några dagar innan nystarten av Allsvenskan.

Till Nyheter24 säger Djurgårdens kommunikationschef Jonas Riedel att man kollat på ärendet och anser det vara rena påhittet.

– Vi har ett 100-procentigt förtroende i våra spelare och det här är inget vi oroar oss för, säger Riedel till Nyheter24.

Djurgårdens vd Alf Johansson menar att ärendet är överspelat.

–Vi har ställt frågan till våra spelare och de har förnekat det. Det räcker för oss. Vårt förtroende för spelarna har inte rubbats på något sätt, säger han till Nyheter24.

Enligt AIK-hemsidan ska Tauer ha tagit emot pengarna från ett spelsyndikat i Södertälje för att betala av stora spelskulder. Något Tauer bara skakar huvudet åt.

– Det är löjligt alltihopa och jag hoppas ingen tror på det, säger han till Nyheter24.

Själv säger Tauer att han är ytterst besviken att sådana ogrundande anklagelser kan ske hur som helst och kolla närmare på en eventuell anmälan mot personerna som driver AIK-hemsidan.

På sin blogg når Tauer dessutom ut till Djurgårdens supportrar för att intyga sin oskuld.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!