Örgryte jagar första vinsten

Tränaren Hareide: "Vi ska tänka anfall."


Efter en blytung vår och förlust mot Elfsborg i omstarten har Örgryte fortfarande ingen seger i år.

På måndagskvällen planerar man att vända på den trenden när Gefle gästar Gamla Ullevi.

– Vi måste börja på måndag. Vi ska inte titta så mycket på vad andra gör men vi vet att Djurgården åkte på en storförlust mot Kalmar. De har Elfsborg i sina två nästa och vi möter Hammarby två gånger, så allt ligger i våra egna händer, säger ÖIS-tränaren Åge Hareide till klubbens hemsida.

Gefle kommer med en Svenska Cupen-förlust mot IFK Göteborg och ett oavgjort resultat mot Trelleborg i bagaget. En bra vårsäong gör dock att laget placerar sig på en sjätteplats och har häng på topplagen.

Men Hareide vet hur jumbon ska lyckas ta sin första trepoängare.

– Vi ska tänka anfall och utnyttja det faktum att vi har hemmaplan. Spela ett rakare spel med mycket rörelse. Defensivt ska vi ta bort de misstag som vi har gjort tidigare.

Gefles tränare Pelle Olsson förväntar sig en tuff match.

– Örgryte är ett helt nytt nu jämfört med tidigare och den här matchen blir precis lika tuff som alla andra vi spelar, säger han till Gefles hemsida.

Örgrytes Marcus Allbäck är inte med. Veterananfallaren är skadad igen. Bekräftat är också att bortalaget får förstärkning i form av Yannick Bapupa som efter en lång tids skadefrånvaro åter är med i truppen.

Örgryte-Gefle, 18.00, PPV Sport 3.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!