Lucic avgjorde mot Djurgården

Den gamle backhjälten blev matchhjälte på Stadion.

Emir Bajramis vackra volley, på ett inlägg från Stefan Ishizaki, gav Elfsborg ledningen på Stockholms Stadion i den 18:e minuten. Men det var Djurgården som hade det mesta av spelet i den första halvleken, även om Elfsborg stack emellan med farligheter med jämna mellanrum.

I andra halvlek kom Kebba Ceesay, i den 55:e minuten, fri efter klantigt försvarsspel av Elfsborg. Ceesay gjorde inget misstag utan satte enkelt bollen bakom Ante Covic. Kvitterat till 1-1, Ceesays första mål i Allsvenskan.

Djurgården var fortsatt pigga och såg bitvis betydligt bättre ut än sin tabellplacering. Men det skulle bli Elfsborg som drog det längsta strået när Teddy Lucic via Difspelare sköt in bollen i mål från någon meters avstånd efter en mycket tilltrasslad och rörig situation vid Djurgårdsmålet. 2-1 blev också slutresultatet och Djurgården inkasserar ännu en förödande förlust samtidigt som Elfsborg biter sig fast i toppskiktet.

Och Elfsborgstränaren Magnus Haglund var mycket nöjd med tre poäng.

– Jag är väldigt nöjd med resultatet, tycker vi har en ganska jobbig första halvlek. Det är något bättre i andra halvlek, och vi vinner utan att glänsa, säger Haglund till PPV.