Lugn vecka har gjort Elfsborg gott

Teddy Lucic: "Inte helt fokuserade senast".


Elfsborg är ett av fem lag som är med och slåss i den rekordjämna toppen av den allsvenska tabellen. Klubben är dessutom, som enda svenska lag, kvar i Europaspelet.

Förra veckan slog boråsarna ut det portugisiska storlaget Braga i kvalet till Europa League. Bara tre dagar senare var det dags för allsvensk hemmamatch mot Gefle. Men där blev det en mycket överraskande 2-3-förlust för Elfsborg.

– Vi spelade bra i första halvlek. Men i andra var vi inte helt fokuserade, och då kom misstagen. Kanske var vi lite halvtrötta, säger mittbacken Teddy Lucic till Nyheter24.

Men Lucic tror att det blir annorlunda redan i lördagens match mot Hammarby på Söderstadion.

–Vi har haft en lugn vecka och bör ha återhämtat oss bra. Nu gäller det bara att hitta tillbaka till det spel vi hade innan Geflematchen, säger han.

Hur går tankarna inför matchen mot Hammarby?

–Det kommer förstås att bli en tuff match. De behöver poäng i botten och vi behöver poäng i toppen.

Elfsborg får, till matchen på Söderstadion, tillbaka Anders Svensson och Helgi Danielsson som var avstängda mot Gefle.

Hammarby, som kommer till matchen stärkta av derbysegern mot Djurgården, får tillbaka Sebastian Castro-Tello och lagkaptenen Fredrik Söderström från avstängningar.

Bajen har just nu fem poängs marginal ner till Djurgården, som ligger på kvalplats i den allsvenska tabellen. Inget tillräckligt avstånd för att Fredrik Söderström ska kunna slappna av, men han ser ändå ljust på framtiden.

– Vi har stundtals spelat en riktigt bra fotboll men inte lyckats sätta våra målchanser. Vi kommer att klara det här men det kommer att krävas ett enormt hårt jobb för att göra det, säger han till FotbollDirekt.

Hammarby - Elfsborg, Söderstadion, TV4, klockan 16:00.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!