Obolo poängräddare för Gnaget

2-2 när Gais mötte AIK på Gamla Ullevi.

Gais och AIK delade på poängen på Gamla Ullevi. Matchen slutade 2-2 efter att Ivan Obolo kvitterat för AIK med dryga tio minuter kvar av matchen.

Gais ledde med 2-1 i paus efter en målexplosion i slutet av första halvlek. Tommy Lycén gjorde 1-0 via AIK-backen Nisse Johansson i den 37:e matchminuten. I den 39:e nickade Pär Ericsson in 2-0 för hemmalaget, innan AIK reducerade genom Martin Kayongo-Mutumba i den 41:a.

I den andra halvleken jagade AIK kvittering och Gais var länge ordentligt tillbakapressat. I den 78:e matchminuten slog Jorge Ortiz en fin frispark in i röran i Gais straffområde. Ivan Obolo nådde högst och skarvade in 2-2.

–Tungt att tappa poäng, vi blev alldeles för passiva i andra halvlek, sa Gaistränaren Alexander Axén till ppv.

Efter kvitteringen mattades AIK:s offensiv och Gais tilläts skapa ett par farliga lägen. Nyförvärvet Romario Sipiao kom närmast med ett stolpskott. Även AIK var nära ett segermål när Bojan Djordjic fick ett jätteläge i slutminuterna. Gaismålvakten Dime Jankulovski stod dock för en akrobatisk räddning.

– Andra halvlek är riktigt bra. Men vi har några olyckliga minuter i första, sammanfattade AIK-tränaren Mikael Stahre.