Söndag 17 Okt
Stockholm

"Klart att vi är frustrerade"

MFF-tränaren Roland Nilsson om måltorkan och HBK-matchen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

På måndagskvällen ska Malmö FF återigen försöka göra mål på Halmstad BK, något som laget misslyckades med på Swedbank Stadion för en vecka sedan.

Matchen i Malmö slutade 0-0, trots ett stort spelövertag för hemmalaget. Ett matchbild som inte har varit helt ovanligt för skåningarna. Laget har haft förtvivlat svårt med målskyttet under hela säsongen.

Nu vänder alltså den allsvenska serien, och MFF och HBK möts på Örjans Vall. Malmötränaren Roland Nilsson medger att måltorkan gör det finns en frustration i laget.

–Det är klart att vi är frustrerade allihop. Men vi måste fortsätta att skapa chanser, precis som vi har gjort tidigare. Sedan gäller det att bli kyligare i avsluten, säger han till Nyheter24.

Att göra några större förändringar i sättet att spela, är inte aktuellt.

–Man slipar alltid på detaljer och justerar småsaker, men i det stora hela ska vi bara jobba på som vanligt, säger Nilsson.

Malmö får tillbaka Guillermo Molins från avstängning. Samtidigt talar det mesta för att Robert Åhman Persson inte kan spela på Örjans Vall på grund av den skada han ådrog sig under matchen i Malmö. Ut ur truppen plockas även Labinot Harbuzi. Harbuzis flytt till turkiska Genclerbirligi kan bli tidigarelagd och enligt Roland Nilsson har U21-stjärnan svårt att fokusera på MFF.

– Labinot är småkrasslig samtidigt som det finns ett fokusproblem. Det är mycket kring hans lagbyte.

MFF:s motståndare, Halmstad, har, som ett led i det nya samarbetet med spanska Espanyol, gjort klart med den 21-årige mittfältaren Mahamat Azrack-Yassine från Tchad. Han är dock inte spelklar till matchen mot Malmö.

Halmstad BK - Malmö FF, Örjans Vall, PPV, klockan 19:00.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela