Trelleborg besegrade serieledarna

Tom Prahls Trelleborg vände och vann överraskande mot Blåvitt.

Serieledande Blåvitt gästade Trelleborg. Utgången kändes nära nog given. Och det tog bara en knapp minut innan Gustav Svensson gav IFK Göteborg ledningen efter förarbete av Stefan Selakovic. IFK Göteborg kom att äga den första halvleken och Trelleborg hade sitt första skott på mål först efter 40 minuter.

I det här läget trodde ingen på en Trelleborgsseger. Men efter några minuter av den andra halvleken, när Andreas Drugge fräste in kvitteringen till 1-1 på halvvolley, började supportrarna hoppas. Efter kvitteringsmålet är det Trelleborg som tar över och när ledningsmålet, 2-1, kommer i den 57:e minuten är det inte lika överraskande. Det är Fredrik Jensen som spelar in bollen till en framrusande Andreas Wihlborg som stöter in bollen i IFK-målet.

Resten av matchen är jämn, men riktigt nära en kvittering kommer Blåvitt aldrig och Trelleborg tar en mycket meriterande skalp. I och med förlusten, och Elfsborg vinst mot Djurgården, tappar IFK Göteborg dessutom serieledningen.