Avdics inhopp räddade Elfsborg

Boråsarna upp i serietopp efter sen vändning mot Djurgården.

Elfsborg tog tre tunga poäng i toppen av Allsvenskan via 3-1 hemma mot Djurgården. Tung var också förlusten för stockholmarna, som ledde med 1-0 tills det återstod drygt tio minuter av matchen. Dessutom skadade sig målvakten Pa Dembo Touray i slutet av den första halvleken och tvingades utgå. De första rapporterna talar om en vadskada.

Elfsborgs inhoppare Denni Avdic blev tungan på vågen för boråsarna, som dominerade matchen men hade förtvivlat svårt med avsluten. Bara ett par minuter efter att ha kommit in på planen sprang sig Avdic fri på en djupledsboll. Skottet var distinkt och smet in mellan benen på Djurgårdens reservmålvakt Oskar Wahlström.

Bara någon minut senare bröstade Avdic fram bollen till Daniel Nordmark som stötte in 2-1 från nära håll. På stopptid gjorde Djurgårdens Petter Gustafsson självmål och fastställde slutresultatet till 3-1.

Djurgårdens ledningsmål kom i den 40:e matchminuten när Daniel Sjölund slog in en straff.

I och med IFK Göteborgs förlust i Trelleborg går Elfsborg nu upp i serieledning. Djurgården är kvar på kvalplats.