Söndag 1 Aug
Stockholm

Mikkel Jensen lämnar Hammarby

Kaptenen lånas ut till BP – kommer inte tillbaka.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Hammarbys lagkapten Mikkel Jensen lämnar klubben. Den 32-årige dansken lånas ut till den allsvenska bottenkonkurrenten Brommapojkarna under resten av säsongen. Det skriver Hammarby på sin hemsida.

Jensens kontrakt med Hammarby går ut vid årsskiftet och det är inte aktuellt med någon förlängning. Därmed har han gjort sin sista match i Bajen.

Tränaren Tony Gustavsson är allt annat än nöjd när Nyheter24 når honom.

Hur känns det att lagkaptenen går till ett lag som slåss i samma område av tabellen som Hammarby?

– Förjävligt.

– Jag är inte involverad i "spelare in och spelare ut" sedan två år tillbaka. Så varför han försvinner får ni fråga klubbledningen om, säger Tony sammanbitet.

Han menar att han blivit tillfrågad om affären.

– Jag har tydligt sagt att rent sportsligt är det viktigt att behålla Mikkel. Men i detta fall blev det inte som jag ville.

– Inför säsongen menade jag att den viktigaste framgångsfaktorn är att hålla en intakt trupp. Det var också mitt önskemål.

Men detta har inte hörsammats. Med råge. Först lämnade Lolo Chanko. Sedan Charlie Davies. Och nu alltså lagkaptenen Jensen.

– Att först tappa nyckelspelare och sedan i detta utsatta läge se lagkaptenen försvinna... Och detta till en konkurrent...

Tony menar att all erfarenhet man kan få behövs i den sits Hammarby nu befinner sig i.

– Det största avbräcket är nog att den trygghet som Mikkel gett till de unga spelarna försvinner. Detta vinner BP. De två andra kaptenerna, Rami (Shaaban) och Fredrik (Söderström), får ta större ansvar nu. Men det går inte att komma ifrån att Mikkel stod för själ, de mjuka värdena. Och också kontinuitet i klubben. Han har spelat här sedan 2003.

Tränare Gustavsson tycker att det är för stor ruljans på spelarna nu.

– Det är inte hälsosamt att tappa två spetsspelare och lagkaptenen under samma sommar.

Han är ändå fast besluten om att klara kontraktet till nästa säsong.

–Det är 100 procent fokus på kontraktet. Det ska vi fixa. Trots det här, säger han med bestämd röst.

Från Hammarbys ledning är tonen mer diplomatisk.

–Vi är skyldiga Mikkel ett stort tack. Han har gjort stora tjänster för Hammarby, både som spelare och ledare, säger Hammarbys VD Michael Andersson till hemsidan.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela