Ortiz sist in i Djurgården

Argentinsk 19-åring klubbens sista sommarvärvning.


Djurgården, på kvalplats i den allsvenska tabellen, värvar den argentinske 19-åringen Leandro Ortiz. Den offensive mittfältaren kommer närmast från River Plate där han mest har spelat i ungdomslaget.

Ortiz provtränade med Djurgården i maj och kommer nu att stanna på lån resten av säsongen. Han blir Djurgårdens sista sommarvärvning.

–Det är det sista vi gör för nu. Ekonomin tillåter inga fler värvningar, säger klubbens sportchef Göran Aral till Nyheter24 och fortsätter:

– Samtidigt är utgångspunkten att vi har de spelare vi behöver.

Är truppen tillräckligt bra för att ni ska klara kontraktet?

–Det tycker vi absolut att den är.

Djurgården har, bland andra, Stefan Batan och Dennis Boskailo på lån till andra klubbar. Men att plocka hem någon av de utlånade spelarna för att täcka upp för de skador och avstängningar som truppen har drabbats av, är inte aktuellt.

–Nej, inte som det ser ut nu. Man drabbas alltid av avstängningar och småskador under en säsong, och det är något vi är beredda på, säger Göran Aral som dessutom tror att anfallarna Mattias Jonson och Johan Oremo, samt kanske även vänsterbacken Yosif Ayuba, är tillbaka i spel redan mot Gefle på måndag.

Nye Leandro Ortiz kommer inte att vara med mot Gefle. Han ansluter till truppen på torsdag men väntas bli spelklar först till derbyt mot Hammarby nästa helg.

–En kreativ spelare med bra speluppfattning. Det ska bli spännande att följa honom i höst, säger Djurgårdstränaren Andrée Jeglertz om Ortiz på klubbens hemsida.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!