Fredag 18 Jun
Stockholm

"Målen betydde mycket"

Efter succén mot Halmstad – nu ska Agon Mehmeti sänka AIK.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Malmö FF:s måltorka är över. I alla fall tillfälligt. I måndags blev det 3-0-vinst borta mot Halmstad och det var den unge inhopparen Agon Mehmeti som såg allra vassast ut. 19-åringen gjorde två i princip likadana mål. Kliniska högeravslut i bortre hörnet.

–Alltid kul att göra mål, det var viktigt för laget och för självförtroendet att vi äntligen fick vinna, säger Mehmeti till Nyheter24.

Målen mot Halmstad var Mehmetis fjärde och femte för säsongen. Därmed leder han Malmös interna skytteliga, trots att han mest har fått agera inhoppare under säsongen. Totalt har det blivit fem starter och åtta inhopp för Mehmeti.

När blir du ordinarie i startelvan?

–Det är inte jag som avgör det. Jag kommer fortsätta att jobba för att ta en plats, så får vi se hur det går.

På torsdagskvällen gästas Malmö FF av AIK på Swedbank Stadion. Senast lagen möttes, på Råsunda i april, gjorde Agon Mehmeti matchens enda mål. Om han finns med från start på Swedbank Stadion, återstår att se. Han är hursomhelst säker på att matchen blir en tuff uppgift för Malmö.

– Det blir svårare än senast i Halmstad. AIK är ett bättre lag än HBK och är dessutom inne i ett bra stim just nu.

Hur viktig är den här matchen för er?

–Alla matcher är viktiga. Men det är klart att vi har bra självförtroende efter matchen senast och att vi ska försöka utnyttja det till att ta tre poäng.

Ni är nia i tabellen, tolv poäng från serieledning. Kan ni fortfarande bli ett topplag i år?

–Jag vet inte. Det är många matcher kvar, så mycket kan hända. Men just nu gäller det bara att ta en match i taget, så får vi se var vi hamnar.

Mot AIK kommer MFF till spel utan avstängde backtalangen Jasmin Sudic och skadade Robert Åhman Persson. Detta innebär att finländaren Markus Halsti lär få göra sin första start för säsongen i Malmös mittförsvar.

AIK saknar Bojan Djordjic som har problem med den revbensskada han ådrog sig i måndagens vinstmatch mot Gais. Martin Kayongo-Mutumba och Gabriel Özkan har lårskador och kan inte heller spela mot Malmö. Däremot är Kenny Pavey tillbaka i laget efter avstängning.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela