"Lite överraskad är man"

Förvåning och optimism i Häcken inför derbyt mot Gais.


Inför säsongen var det knappast någon som tippade BK Häcken som något annat än ett bottenlag i Allsvenskan. Men Hisingsgänget har överraskat många genom att visa sig kapabelt att störa i princip vilket lag som helst.

Just nu ligger Häcken på en stabil niondeplats i den allsvenska tabellen, en bra bit ifrån bottenstriden. Och kanske är till och med spelarna själva lite förvånade.

– Både och. Men vi är ju nykomlingar, så visst är man lite överraskad, säger mittbacken Mattias Östberg till Nyheter24.

Varför har det gått så bra?

–Vi har hittat ett grundspel och ett försvarsspel som passar oss och som vi känner oss trygga med. Sedan har vi flera bra offensiva spelare som kan avgöra matcher.

I den senaste omgången var Häcken mycket nära att, för andra gången i år, ta en trepoängare mot storebror IFK Göteborg. Men Blåvitt gjorde två mål under matchens sista fem minuter och fixade ett kryss.

På torsdagen väntar nytt derby för Häcken när krislaget Gais kommer till Rambergsvallen.

– Det är alltid speciellt med derbyn. Det blir tufft. Gais är förstås pressat och kommer att kämpa stenhårt, säger Mattias Östberg.

Men Östberg tror att Häckens positiva trend håller i sig.

–Jag tror att vi vinner.

I Gais hoppas man förstås också på tre poäng. Något som skulle betyda oerhört mycket i bottenstriden. Gais har inte vunnit på 13 allsvenska omgångar. Den senaste segern kom den 19 april, mot just Häcken.

– Det är förstås så vi tänker. Att när vi vann senast, så var det just mot Häcken, säger Gaistränaren Alexander Axén till Nyheter24.

Vad talar för att vändningen ska komma just nu?

–Det är väl egentligen ingenting speciellt som talar för det. Men när klockan är 19 och bollen ligger på punkten, så börjar allt från noll. Då kan vad som helst hända.

Häcken - Gais, Rambergsvallen, PPV, klockan 19:00.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!