Axén ger inte upp – ska ta Gais ur krisen

- 04/08/2009, 18:13 -

"Vi vet ju vad det är som inte stämmer."

Gais har inte vunnit i Allsvenskan på 13 omgångar. Totalt har laget två segrar den här säsongen, den senaste kom i april. På måndagen blev det hemmaförlust mot erkänt bortasvaga Trelleborg.

De usla resultaten har gjort Gais till ett krislag, fast förankrat på en nedflyttningsplats i den allsvenska tabellen. Och situationen är minst sagt tuff för Alexander Axén, som gör sin första säsong som tränare för klubben. Men Axén tänker inte ge upp. Och han vet vad som behöver göras.

–Vi måste helt enkelt fortsätta att arbeta med det vi inte är tillräckligt bra på. Vi vet ju vad det är som inte stämmer, säger han till Nyheter24.

Och vad är det?

–Allt från fasta situationer till omställningar. I de senaste matcherna har vi spelat helt okej och oftast skapat fler chanser än motståndarna. Men det spelar ju ingen roll hur spelet ser ut när vi inte är tillräckligt bra i boxen och inte sätter våra lägen. Och det är sådant vi jobbar med och ska fortsätta att jobba med.

Varför lossnar det inte?

–Det är förstås svårt att svara på. Hade jag vetat det, så hade vi nog inte haft 13 raka utan vinst.

På torsdag tjuvstartar Allsvenskans 18:e omgång när Gais möter Häcken på Rambergsvallen. Den 19 april, när Gais senast vann en allsvensk match, så var det just Häcken som stod för motståndet. Något som Alexander Axén och hans spelare förstås tar med sig till Hisingen.

– Det är förstås så vi tänker. Att när vi vann senast, så var det just mot Häcken, säger Axén.

Skrivet av: