Söndag 13 Jun
Stockholm

Pavey gav AIK serieledningen

AIK fortsätter att vända underlägen till vinst.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Halmstad tog ledningen direkt mot AIK. Mikael Rosén klippte till från 35 meter efter tio minuter och fick drömträff. Örlund var på bollen men förgäves. AIK skulle dock komma igen snabbt. Tvåminuter efter HBK:s ledningsmål kvitterar Ivan Obolo på nick efter ett fint inlägg från Bojan Djordic. Och trots att Halmstad fortsätter ha mest boll är det strax dags för nästa smäll: Kenny Pavey störtar fram, på typiskt Pavey-vis, och stöter in bollen vid första stolpen på ett inspel från Nils-Eric Johansson.

Därefter är det AIK som för matchen och spelet.

Den andra halvleken präglas uteslutande av regn och en i prinicip ospelbar plan. Och I den 57:e minuten avbryts följaktligen matchen för att röja undan så mycket som möjligt av vattnet. Efter ett drygt 20 minuter långt avbrott återupptas matchen igen.

När spelet drar i gång på nytt är tempot som bortblåst och något vidare spel blir det inte. Slutresultatet skrivs således till 1-2. AIK går upp i serieledning i och med vinsten men lär få det tufft i nästa match. Bojan Djordic drar nämligen på sig ett gult kort och Jorge Ortiz ett rött under matchens sista kvart, vilket innebär att båda är avstängda mot Kalmar FF på lördag.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela