Tisdag 18 Maj
Stockholm

Sd råds värva huliganer

"När matchen är slut kan de ansluta till demonstrationen."

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Sverigedemokraterna, sd, höll ett seminarium om islamisering på söndagen. I talarstolen stod bland andra engelsmannen Alan Lake för att inspirera sina svenska meningsbröder.

Enligt Lake är de allsvenska klubbarnas huliganfirmor en outnyttjad potential för sverigedemokraterna. Firmorna kan användas i deras kamp mot den påstådda islamiseringen, tror engelsmannen.

"När matchen är slut kan de ansluta till demonstrationen", sa Lake enligt Expo.

Lake talar av erfarenhet. I England är huliganer redan djupt inolverade i högerextrema organisationer. På lördagen drabbade antimuslimska English Defence League samman med motdemonstranter i Birmingham, England. Flera av deltagarna ska ha varit huliganer. 90 personer greps efter att demonstranter och motdemonstranter kastat flaskor och stenar mot varandra.

Enligt tidningen Searchlight har English Defence League ett nära samarbete med anhängare till fotbollsklubben Luton Town. Huliganer ska också ha varit med och byggt British National Partys. BNP, avdelning i Milton Keynes, norr om Luton. När huliganerna inte längre var välkomna i BNP gick de över till English Defence League.

English Defence League bildades sedan en liten grupp muslimer anklagat hemvändande engelska soldater för att vara barnamördare och slaktare. Sedan dess har den högerextrema organisationen fått stöd av huliganer runt om i landet, enligt Expo.

Klicka på bilden ovan för bildspel

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela