"Allsvenskan inget utan Stockholmslagen"

Lolo Chanko oroad.


Lolo Chanko lämnade Hammarby i somras och gör succé i danska Ålborg. Nu får han se hur Bajen och Djurgården, där han också spelat, är på väg ut ur allsvenskan.

– Ja, det känns som att Djurgården har gett upp. Att de vill börja om som de gjorde förra gången. För jag tror att det finns pengar i klubben att köpa spelare för. Men det är synd, allsvenskan är ingenting utan Stockholmslagen, säger Lolo Chanko till Aftonbladet.

Hammarby kickade nyligen Tony Gustavsson och tog in Thom Åhlund i stället. Men Lolo Chanko tror inte att tränarbyte var rätt väg att gå för Bajen. Orsaken till Hammarbys kräftgång är, enligt Chanko, att spelare som Petter Andersson, Paulinho och Erkan Zengin försvunnit utan att ersättas med etablerade namn.

– De har inte värvat något, då blir det så här i längden. Man kan inte tappa etablerade spelare och värva för framtiden, det är nuläget som räknas. Jag vill också säga att det var tråkigt att Tony fick lämna, men han kunde inte göra ett skit.

Ålborg leder ligan efter åtta omgångar. Den danska utflykten blir Chankos sista proffsäventyr. Sedan vill han återvända till Hammarby.

– Den dag jag kommer tillbaka, och vill spela i allsvenskan, då är det bara Hammarby som gäller. Inget annat, säger Chanko.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!