Mardrömsmatch för Bajen

Möter guldjagande IFK Göteborg.


Hammarby står i dag inför en av säsongens tuffaste bortamatcher - IFK Göteborg. Samtidigt är krislaget i desperat poängnöd. Det forna topplaget riskerar att åka ur allsvenskan efter en bedrövlig säsong.

– Vi kommer inte greja det här om vi inte gör mål. Det gäller att släppa respekten för avsluten, och det är därför vi nöter här med att sätta dit förstaläget, säger Thom Åhlund till Hammarbys hemsida.

Hammarby har ägnat veckan till att nöta avslut. Hemmaförlusten mot Örebro senast var präglad av dutt med boll och obeslutsamhet i straffområdet.

– Anfallsövningarna på träningen i dag handlade delvis om att betona att fotboll egentligen är en ganska enkel sport om man gör det på rätt sätt – att få motståndaren att fatta beslut istället för att själv bli passiv. Då blir det komplicerat och man tvingas till komplicerade lösningar, säger Thom Åhlund.

Avspark, 15.00, PPV Sport 2

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ännu en missade chans: "Känns tomt"

1 timme sedan

Rödin: "En jäkla revansch"

1 timme sedan
Kritiserade som ett gäng förlorare förra året. Nu är Brynäs ett vinnarlag igen – tillbaka till SHL. Det är en jäkla revansch, men vi har trott på det hela tiden, säger Brynässtjärnan Anton Rödin.

Arsenals uppvisning – 5–0 i derbyt mot Chelsea

1 timme sedan
Snabb studs upp ur svackan – och fortsatt en utmanare i kampen om Premier League-titeln. Arsenal krossade Chelsea i Londonderbyt med 5–0.

Brynäs lycka – det händer nu

2 timmar sedan
Brynäs sejour i hockeyallsvenskan blev bara ettårig. De 13-faldiga svenska mästarna pallade pressen och var i slutändan överlägsna i kvalet. Här är fyra punkter kring Brynäs styrka i allsvenskan och utmaningarna i SHL:

Brynäs glädjekväll – tillbaka i SHL

2 timmar sedan
Efter exakt 13 månader är Brynäs tillbaka i SHL. Doldisen Oliver Tärnström, 21, sköt två mål när Brynäs besegrade Djurgården på bortaplan med 3–1. Och den klassiska klubben från Gävle är tillbaka efter 4–0 i matcher i finalserien.

Lamt Tre Kronor förlorade mot Finland

3 timmar sedan
Tre Kronor var alldeles för tamt i första perioden och Finland kunde därmed göra två matchavgörande mål i det tredje mötet av fyra. Vi kommer inte in i närkampsspelet och var långsamma, säger förbundskaptenen Sam Hallam.