Kalmar kan glömma guldet

Örebro - ett spöke för KFF.

Kalmar FF kan med stor sannolikhet glömma SM-guldet efter att gästerna Örebro SK kört över hemmalaget på Fredrikskans.

Slutresultatet skrevs till 1-3 (1-2) efter en stark första halvlek från ÖSK och en forcering från Kalmar som inte räckte till för att nå en kvittering.

ÖSK är fortsatt en mardrömsmotståndare för Kalmar FF som i våras förlorade på Behrn Arena och som i dag åkte på en ny smäll.

I fjolårets möte på Fredrikskans blev det oavgjort - men det var Örebro SK som var hetast i den första halvleken vilket också gav dem segern denna eftermiddag.

Kim Olsen, där har ni ett stycke dansk dynamit, men även gästernas frälsare.

Efter en högerhörna nickade han in 0-1 i matchminut nio.

Och efter 25 spelade minuter höll han sig framme igen efter att Roni Porokara skjutit och Olsen sin vana trogen varit vaken på returen.

Någonstans där gick luften ur Kalmar FF som inte orkade med en effektiv forcering efter paus.

Detta trots att reduceringen, 1-2, kom innan halvtidsvilan genom Ricardo Santos.

Och Abiola Dauda hade ett friläge efter 52 minuter men John Alvbåge reflexräddade och även han kan titulera sig ÖSK-hjälte.

Marcus Astvald fastställde slutresultatet till 3-1 seger.

Talangen dundrade distinkt in bollen bakom en chanslös Petter Wastå.