Kränkande stora segersiffror på Swedbank Stadion.

Guldfavoriten Elfsborg gästade underpresterarna Malmö FF på ett Swedbank Stadion smyckat med protestbanderoller riktade mot Bengt Madsen och styrelsen.

Det kunde väl bara sluta på ett sätt? Inte om MFF fick bestämma.

Matchen slutade i stället hela 5-0 till hemmalaget.

– Vi får givetvis analysera matchen. Nu har vi haft en period när vi släppt in väldigt många mål, säger Elfsborgs tränare Magnus Haglund i Canal Plus.

Efter första halvleken hade Malmö FF redan avgjort matchen. 1-0 kom efter fyra minuter när Daniel Larsson vackert vispade upp bollen i högra krysset.

– Det är ett favoritläge. Jag gillar att komma på vänsterkanten och slå in den i bortre, säger Daniel Larsson i Canal Plus.

2-0 kom två minuter senare genom Guillermo Molins som omarkerad satte huvudet till ett inlägg från Jiloan Hamad. Ett chockat Elfsborg hade svårt att matcha ett taggat Malmö FF och 3-0 kom därför också, efter 40 minuter. Det var Edward Ofere, som plötsligt vaknat ur sin dvala, som stötte in ett inspel från formstarke Ricardinho.

Andra halvlek fortsatte som den första slutade - med mål av Edward Ofere. Framspelad av Daniel Larsson lyckades Ofere ta sig förbi Ante Covic i Elfsborgsmålet och enkelt peta in 4-0. Förnedrande för guldjagande Elfsborg. Och kränkningen på Swedbank Stadion kom att bli än värre. 5-0 kom i den 79:e minuten genom Daniel Larsson som, precis som Ofere, blev tvåmålsskytt. Målet kom på nick och Elfsborg såg för dagen ut mer som ett superettanlag än en guldkandidat.

– Vi får en katastrofal start, sedan får vi inte igång passningsspelet. Tyvärr, säger Magnus Haglund i Canal Plus.

5-0 står sig tiden ut och Malmö FF gör utan tvekan sin främsta insats för säsongen medan Elfsborg kanske gör sin sämsta.

Malmö FF avancerar i och med segern till åttonde plats i tabellen med Elfsborg blir kvar på fjärde, med sju poäng upp till serieledande AIK.