Kryss på Vångavallen

- 20/09/2009, 16:52 -

Häcken klarade till slut oavgjort mot Trelleborg. Men det satt långt inne.

Det blev en tung första halvlek för BK Häcken när de gästade TrelleborgVångavallen. Efter tolv minuter tog hemmalaget ledningen genom Fredrik Jensen som placerade in bollen med en fin yttersida bakom Christoffer Källqvist. Och efter 40 minuter snackade Häckens Johan Lind till sig dagens andra varning och blev därmed utvisad. Halvleken bjöd i övrigt på rätt segt och trist spel och publiken på Vångavallen roades nog inte av något annat än resultatet.

Olyckan fortsatte för Häcken i den andra halvleken när Tom Söderberg nickar in ett TFF-inlägg i eget mål i den 53:e minuten. Men efter självmålet tände Häcken till.

I den 62:a minuten kapades Paulinho av Viktor Noring i straffområdet och Häcken fick straff. John Chibuike satte bollen hur säkert som helst och reduceraade därmed till 2-1. Paulinho kunde dock inte spela vidare efter kapningen.

Fyra minuter efter reduceringen kom också kvitteringen. Vinicus Lopes slog en snygg tunnel på en försvarare och placerade sedan bollen stolpe in i mål.

2-2 och fler mål bjöds det inte på även om Trelleborgs Magnus Andersson nickade i ribban i den sista övertidsminuten.

Både Trelleborg och Häcken fortsätter därmed husera i mitten av tabellen, isolerade från både guldstrid och nedflyttningshot.

Skrivet av: