BP tog livsviktiga poäng

Uddamålssegern mot Gefle kan rädda nytt kontrakt.

Brommapojkarna tog emot GefleGrimsta och hemmalaget inledde bäst. Men den första halvleken blev ändå mållös. BP lyckades väl med att täppa till ytorna och försvarade sig på ett bra sätt. Det var också de som skapade flest chanser. Ändå var det Gefle som var närmast att ta ledningen i första halvlek när Andreas Dahléns skott rammade stolpen.

I den andra halvleken betalade sig dock BP-övertaget. Nabil Bahouis, som gjorde sin första match från start för Brommapojkarna, rullade in en retur efter att Mattias Hugosson i Geflemålet inte klarat hålla Olof Guterstams skott. 1-0 till Brommapojkarna.

Fler mål blev det inte även om båda lagen kom till hyfsade lägen.

Mycket viktiga poäng för Brommapojkarna som får andrum ovanför kvalstrecket. Gefles form kan inte beskrivas som annat än usel. I och med dagens förlust har Gefle fem raka utan poäng och målskillnaden 0-13.