Häcken klättrar - Örgryte fortsatt sist

Det ser ut att bli Superettan för Örgyte nästa år.

Efter en halvtimmes spel i matchen mellan Häcken och Örgryte kapade Öisbacken David Leinar Häckens Ranégie och blev utvisad. Mathias Ranégie skadade sig och tvingades byta. Dessförinnan hade inte mycket av värde hänt i den första halvleken som mest utmärkte sig genom bristen på ordnat och genomtänkt spel. Häcken var aningen bättre men inget lag imponerade i första halvlek som också slutade mållös.

I andra halvlek fortsatte Örgryte på inslagen väg. Med utvisningar, vill säga. Efter 68 minuter drog Marcus Allbäck på sig kvällens andra gula kort och visades det röda. Tungt för Öis som därefter tvingades spela med nio man.

Och det numerära underläget straffade sig till slut. I 79:e minuten gjorde John Chibuike ett mycket vackert mål när han klackade sig förbi en Öisförsvarare och sedan fjuttchippade in bollen bakom en långsamt utrusande Bengt Andersson. Bara fem minuter senare kom också 2-0. Jonas Bjurström fick promenera fram och vika in i straffområdet. Därefter satte han säkert bollen vid första stolpen.

Häcken hade också bud på ett tredje mål men fick nöja sig med att skriva slutresultatet till 2-0. Hisingsklubben manifesterar därmed sin position på den övre halvan. Örgryte ligger kvar som tabelljumbo i en bottenstrid där ingen tycks vara beredd att klättra.