"Det är inte så jävla kul att bli jagad. Vi vet"

Kalmar FF tar sikte på nytt guld.


I tisdags gjorde Kalmar FF:s backstjärna Marcus Lindberg comeback efter fyra månders skadefrånvaro.

Detta i U21-matchen mot Falkenberg. Lindberg hade inte spelat match sedan den 30 maj - och efteråt kände han inte av den bäckenskada som stört honom så länge.

Efter att ha fått sett två a-lagsmatcher från bänken vill nu Lindberg ta klivet och spela från start i dag mot Örgyte borta.

Han själv är pessimistisk till att det blir verklighet:

– Nej, jag tror inte jag får spela från start. Men det där vet Nanne (Bergstrand) bättre än mig. Men jag är tillbaka, skadan är läkt och det känns riktigt bra, säger han till Nyheter24.

Vad var det för typ av skada?

– Den är lite svårdefinerad men det är en skada som smärtar i ljumsken och inne i benet. Inget roligt direkt. Jag hade ont, riktigt ont hela våren. Nu är det skönt att det där är över.

OK, nu blickar du och Kalmar framåt. Ni har fem poäng upp till serieledande AIK, fem omgångar kvar. Hur realistiskt känns det att klara av att komma ikapp?

– Det är absolut realistiskt. Nu är det vi som jagar. Och det är inte så jävla kul att bli jagad. Vi var där i fjol och det är inte kul att ha kniven på strupen på det sättet varje match. Alla lag i toppen står inför tuffa matcher och det kommer hända mycket på slutet, säger Lindberg.

Moståndet, jumbon Öis, en munsbit?

– Nej, nej. De kämpar för en allsvensk plats nästa år så det är klart att det blir tufft, avslutar Lindberg.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!