Bajens ordförande avgår efter dödshoten

Staffan Thorsell tar avsked från fansen i öppet brev.


Hammarbys ordförande Staffan Thorsell, som bara har varit på posten i tre månader, avgår med omedelbar verkan. Dödshoten och tillmälena blev för mycket.

I ett öppet brev på Hammarbys hemsida till fansen förklarar han sitt avhopp:

"De hotelser, tillmälen och rop på 'dödsstraff' som når mig är kanske inte bokstavligt menade men jag kan inte blunda för dem. När telefonsamtalen blir för obehagliga och glåporden för grova kan vi visserligen lägga på luren hemma men vi vill inte gärna sluta att svara i telefon.

Hotfulla personer som dyker upp i mörkret sent om kvällen när jag är på väg hem från ännu ett Hammarbymöte och skriker ut anklagelser mot klubbens styrelse skrämmer mig. När min fru är rädd för att möta någon i trappan på sin väg till hissen gör det mig bestört och förbannad på samma gång."

Han betonar att det är en liten grupp som har tvingat honom till beslutet om att avgå, och att han gläds åt det stora stöd som människor i hela Sverige har visat honom under ordförandeskapet.

Bosse Sundling, ordförande för Hammarby IF Fotbollförening, beklagar Thorsells beslut om att avgå. Han tycker att det är förkastligt att Thorsell har fått utstå mobbning och hot.

– Jag blir bedrövad över att det klimatet finns kring Hammarby. Människor som lägger ner stor ideell kraft och mycket tid och nytta för klubben måste kunna värdesättas. Staffan hade varit en resurs och en kraft som Hammarby hade kunnat dra stor nytta av och det är en förlust för klubben att han lämnar sin post, säger Sundling i en kommentar på Hammarbys hemsida.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stjärnan riskerar att missa FA-cupsemifinalen

Guide: Allt du behöver veta inför SM-finalerna

2 timmar sedan
Skellefteå gör sin tionde SM-final i historien – Rögle har tio raka segrar i det här SM-slutspelet. Hamnar SM-guldet i norr eller söder? Här är förutsättningarna inför finalserien som startar på lördagen.

Så mycket kostar det att se allsvensk fotboll

2 timmar sedan
Discovery+ och Eurosport förs samman med HBO Max och bildar den nya strömningstjänsten Max. Den som vill se allsvensk fotboll och allt från OS i sommar behöver köpa abonnemang. Det billigaste alternativet kostar 349 kronor i månaden.

Allt om Alexander Isak: Familj, klubbar, lön och mål

2 timmar sedan
Alexander slog igenom med dunder och brak i allsvenska AIK. Sedan dess har han representerat flera europeiska klubbar. Nyheter24 har tagit en närmare titt på vad svenskarna googlar mest om fotbollsstjärnan.

Hurtig borta hela säsongen av "personliga skäl"

3 timmar sedan
Svenska landslagsstjärnan Lina Hurtig missar resten av säsongen. Det beskedet ger Arsenals tränare Jonas Eidevall. Hon är fortfarande borta av personliga skäl och vi måste respektera det, säger han.

Catch Me Nots succé tar Fredricson närmare Paris

3 timmar sedan
Henrik von Eckermann leder världscupfinalen inför lördagens avgörande. Det är inte det minsta överraskande. Däremot att Peder Fredricson är hack i häl – på en 18-åring som är i något av sitt livs form.