Ung supporter får 25 000 efter hundattack

Attackerades och bets av två polishundar. Får ersättning av Rikspolisstyrelsen.


Pojken bets så illa i ben och arm av polishunden att han tvingades till sjukhusvård. Nu får han nära 25 000 i ersättning av Rikspolisstyrelsen.

Hundattacken inträffade i juli 2007 efter att den unge Helsingborgssupportern sett en match mot AIK. Efter matchen blev det stökigt mellan AIK-fans och Helsingborgfans.

Ynglingen stod vid pressbyrån Knutpunkten i Helsingborg och tittade på oroligheterna när en polishund attackerade honom. Han hade börjat röra sig från platsen på order av polisen. Enligt honom och hans vänner var de inte alls inblandade i supporterbråket.

Enligt anmälan blev han, när han var på väg därifrån, först biten i benet och neddragen på marken. När han sedan reste sig attackerade nästa hund, bet honom i armen och drog ner honom på marken.

Enligt vittnen ska polismannen ha släppt ut extra koppel så att hunden kom åt att bita pojken.

Pojkens pappa anmälde hundförararna för tjänstefel men förundersökningen lades ner i brist på bevis. Pappan skickade då ett brev till polisen.

I brevet gick han till attack mot polisen som "i stort sett gör som den behagar bakom skyddet av luddiga formuleringar och bakom stängda dörrar" och "de fega och oansvariga som troligtvis för all framtid förändrade vår sons liv på det mest skurkaktiga sätt genom att låta sina livsfarliga vapen gå osäkrade".

Nu har pojken beviljats ersättning av Rikspolisstyrelsen på 24 582 kronor för besök på lasarettet, mediciner, kläder, bandage, ärr och men. Enligt Rikspolisstyrelsen var hundattacken omotiverad.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!