Hysén nöjd med segern

"Det spelar ingen roll hur det ser ut," säger matchhjälten om segern.

Med sina två mål och en assist blev Tobias Hysén matchhjälte för IFK Göteborg när Blåvitt bortabesegrade Brommapojkarna med 3-0. Segern innebär att de nu leder tabellen med två poäng mer än AIK som dock har en match mindre spelad.

Brommapojkarna öppnade matchen väldigt bra och satte vid flera tillfällen gästerna under hård press. Nykomlingarna borde kanske ha gjort ett mål i den första halvleken, men istället blev det IFK:s 27-årige skyttekung som spräckte nollan.

– Det spelar ingen roll hur det ser ut. Så länge man gör mål och vinner matcher, sade matchhjälten till Canal+ efter slutsignalen.

– Tar man smarta löpningar och får lite bra bollar att jobba med, då är vi så här bra, sade Hysén, som menade att de var klart bättre i den andra halvleken.

Med bara minuterna kvar av matchen slog skyttekungen till igen. Med lite tur fick den vindsnabbe spelaren till ett skott som precis gick förbi BP-målvakten.

Dessförinnan hade den förre Sunderlandsspelaren hunnit med att passa fram till den återvändande veteranen Niclas Andersson. 38-åringen gjorde inga misstag alls och var hur kylig som helst när han satte säsongens första mål.

Endast två matcher återstår nu för IFK och skytteligavinsten ligger inte långt borta för Tobias Hysén.

– Först och främst vill jag vinna SM-guld. Men när man är så nära och det är så lite kvar så kan man försöka.