Nu avgörs Djurgården och Öis framtid

- 24/10/2009, 12:11 -

Drabbningen på Stadion kan bli avgörande i bottenstriden.

Djurgården inledde säsongen med en seger - men sen gick allt utför.

Öis inledde säsongen katastrofalt - men är en av allsvenskans formstarkaste lag under hösten.

I dag kan båda klubbarnas framtid avgöras när de drabbar samman på ett kokande Stadion.

Första matchen slutade 0-0. Nu avgörs det om det blir ett allsvenskt kval eller degradering till superettan.

Just nu ligger Öis på kvalplats och har tre poäng ner till Djurgården. Vinner man i dag samtidigt som Hammarby förlorar mot AIK så krävs det något utöver det vanliga för att missa kvalplatsen. För Djurgården betyder det i så fall att man i praktiken är ute ur Allsvenskan.

Öis-tränaren Janne Carlsson är övertygad om att göteborgarna tar hem stadskampen.

– Klart att vi har en fördel. Vi har legat här nere hela tiden och haft en ”omöjlig situation” medan Stockholmslagen tyckt att de ska ligga högre upp, säger Örgrytes tränare Janne Carlsson till FotbollDirekt.se.

– Det kommer att bli en jättetuff match och det kommer bli full fart framåt från bägge lagen från början. Dif måste vinna och är inte nöjd med oavgjort.

Spelarna är desperata - och det behöver inte alltid vara en dålig sak. För många av Djurgårdsspelarna är ödesmatchen mot Öis karriärens viktigaste.

– Ja, det är det. Jag har spelat många viktiga matcher, om mästartiteln, i Champions League, men aldrig en match där vi haft kniven på strupen på samma sätt som vi har mot Örgryte, säger Toni Kuivasto till DN.

– Det måste det vara, jag kan inte ha spelat någon viktigare. Det är absolut sista chansen nu, för alla iblandande, säger Sebastian Rajalakso till Aftonbladet.

Skrivet av: