Ribban stoppade Djurgården - föll mot Häcken

Nu är superettan nära.

Djurgården var piskat att vinna för att ha häng på Örgryte och Hammarby i kampen om kvalplatsen. Och i 40 minuten gjorde Milic det ack så viktiga målet. Innan dess hade Micke Dahlberg haft en i ribban. I andra halvlek var det Youseffs tur att träffa ribban.

Men som bekant räknas inte träffar i virket vilket Djurgården blev smärtsamt påmint om när Vinicius skickade in Häckens kvittering. Sedan släckte John Chibuike djurgårdarnas hopp med sitt ledningsmål i den 78 minuten. Häcken hade vänt på fem minuter.

– Det finns inga ord. Det är jävligt tungt. Vi leder med 1-0 och kontrollerar det ganska bra. Men sedan får de två snabba mål, säger Christer Youssef till PPV.

Oturens fula ansikte fortsatte att stirra Djurgården i ansiktet. Dif förlorade och kan få svårt att fixa ens en kvalplats. I första halvlek fick Djurgården en straff som huvuddomaren Martin Åkesson valde att dra tillbaka efter att ha överlagt med linjemannen.

– Tyvärr tror jag att han gör rätt, sade Mattias Jonson till PPV i paus.

Mattias Jonson var tillbaka från skada och skulle vara Djurgårdens trumfkort i kvaljakten. Men stjärnan tvingades linka av i andra halvlek. Nu kan Djurgården tvingas klara sig utan den hårt arbetande anfallaren igen.