Bekräftat: Wandersons sista match

Gais succébrasse värderas nu till 40 miljoner kronor. Az och Ajax jagar Wanderson.


Gais möter i kväll Brommapojkarna på Gamla Ullevi.

Och det är skyttekungen Wandersons sista match på hemmaarenan.

Något som klubbledningen även bekräftar för Nyheter24.

Intresset för brassen som nu värderas till 40 miljoner kronor - är oerhört stort.

Enligt uppgifter till Nyheter24 är fyra större klubbar - två av dem AZ Alkmaar och Ajax - på plats i kväll för att specialstudera succéspelaren som den här säsongen smällt in 17 mål på 28 matcher.

Skytteligaledaren har tidigare kopplats samman med klubbar som Herenveen, Hellas Verona, Feyenoord, Groningen och Twente.

I våras värderades Wanderson do Carmo till 25 miljoner men mycket tyder på att köparen kan slanta upp med över 40 miljoner kronor i vinter.

– Det skulle förvåna mig om han gick för mindre än 25 miljoner. Och det skulle förvåna mig mycket om det inte blev en affär här snart. Ingenting blir klart förrän att serien är slut. Allt tyder på att det blir någon slags övergång och det går att göra klart innan fönstret öppnar i januari, säger Tony Persson, Gais fotbollsansvarige och fortsätter:

– Skulle vi få 40 miljoner kronor eller mer för honom och han går till den en klubb som inte skulle passa honom, ja det skulle inte kännas bra, det är viktigt att det blir bra för honom också, säger Persson.

Notabelt är att även klubbar i Saudiarabien är intresserade av 23-åringen.

– Det finns även intresse från en rad arabiska klubbar. Hans agent (Oliver Cabrera) har koll på vilka de är.

Det har talats om att holländska ligan är för dålig för en spelare i hans kaliber, vad säger du?

– Nej, jag tror holländska ligan skulle passa honom bra. Det är lite mer öppet än exempelvis i den tyska där de ligger tätt in på hela tiden. Där kan han utvecklas och bli ännu bättre. De klubbar som är intresserade måste bestämma sig relativt snabbt om de ska satsa på Wanderson - eller inte. Det är en kamp om honom.

FC Köln har tidigare följt honom noggrant men uppgifter gör gällande att en för hög prislapp avskräcker Bundesligalaget.

Även FC Köpenhamn har varit intresserade av Wanderson.

Nyheter24 har förgäves sökt Wandersons agent Oliver Cabrera för en kommentar.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

1 timme sedan

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

1 timme sedan
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.