Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Två nya Wanderson-mål hjälpte Gais

Sport | 31/05/2009 20:08

Wanderson gick upp i delad skytteligaledning.

I vårsäsongens sista omgång fick Gais med sig en poäng från Swedbank Stadion i Malmö efter två mål av Wanderson. Nu väntar en dryg månads uppehåll innan serien drar igång igen. Frågan är om Wanderson är kvar då.

Brassen gjorde precis som i förra omgången mot Kalmar två mål och nu delar han förstaplatsen i skytteligan med Tobias Hysén. Intresset från andra klubbar lär vara stort och om 23-åringen är kvar i Gais till höstsäsongen är osäkert.

Malmö dominerade annars matchbilden stort och vände på det 0-1-underläge man hade via mål av Guillermo Molins och Jiloan Hamad med någon minuts marginal på varsin sida av halvtidsvilan. Men säcken lyckades de inte knyta ihop och med en spelare som Wanderson kan Gais sno poäng av vilka som helst. Fast i sanningens namn ska det sägas att Malmöspelarna orsakade baklängesmålet själva. Dålig kommunikation och en krock i MFF-försvaret gjorde att Eyjolfur Hedinsson kunde ge Wanderson öppet mål.

– Vi gör ett jättemisstag i slutet som straffar sig. Det känns väldigt surt nu, säger Malmös tränare Roland Nilsson till PPV.

Skrivet av: