Torsdag 5 Aug
Stockholm

Bajen ner i superettan

Föll med 4-2 mot Trelleborg. Miserabel avslutning på miserabel säsong.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Hammarbys miserabla säsong fick ett miserabelt avslut.

Två gånger om var Bajen i ledning.

Men det räckte inte.

Målvaktstabbar och försvarssjabbel skickade Bajen ner i superettan efter tolv säsonger i rad i högstaligan.

– Det är svårt att säga något nu. Svårt att analysera matchen nu. Vi lyckas inte hålla ledningen, säger en djupt bedrövad Fredrik Söderström efter slutsignalen i PPV.

– Det kan ni ju fundera på själva hur det känns, säger han.

Det var TFF som var vassast i inledningen.

Hammarby ägde bollen utan att skapa något i inledningen av första halvlek. Kristoffer "Poppen" Björklund passade då på att tjonga ut bollen rätt i banan.

Igor Armas hamnade i duell med Fredrik Jensen. Jensen vann och var helt ren men la bollen utanför. Strax efter var Gaete helt fri med Noring men sköt rätt på målisen.

Sedan hade TFF en bra period då framför allt Jensen hotade Hammarbys försvar gång på gång. Men mitt i TFF-pressen fick Hammarby frisparksläge utanför straffområdet. Frisparksspecialisten Andreas Dahl slog den och Patrik Gerrbrand nickskarvade in Bajens ledningsmål.

Men när halvleken led mot sitt slut höll sig hete Fredrik Jensen framme på en målvaktsretur. Anfallaren behövde bara stöta in bollen i mål. 1-1.

Och så Simon Helg då. Kanske planens bästa i första. I andra slog han till med sitt fjärde mål på fem matcher. Yttern dunkade till direkt när en höjdboll damp ner framför honom i straffområdet och bollen tråcklade sig i mål. 2-1 och allsvenskt hopp.

Men Trelleborg kom tillbaka igen. Efter en hands i straffområdet fick de straff. Haynes slog den svagt, men den studsade in via Björklund.

Strax efter släppte Björklund en retur och TFF hade vänt till 3-2 på några minuter. Nu krävdes det mål för att Hammarby skulle hålla sig kvar. Målet kom inte. I stället kontrade TFF in fyran.

Kristoffer Björklund var högst involverad i det målet också. Målvakten sprang ut när Bajen tryckte på för att vara med på en frispark. Sjöhage kontrade, rundade Poppen och rullade in den i öppet mål. Ridå och superettan nästa för Hammarby.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt