Föll med 4-2 mot Trelleborg. Miserabel avslutning på miserabel säsong.

Hammarbys miserabla säsong fick ett miserabelt avslut.

Två gånger om var Bajen i ledning.

Men det räckte inte.

Målvaktstabbar och försvarssjabbel skickade Bajen ner i superettan efter tolv säsonger i rad i högstaligan.

– Det är svårt att säga något nu. Svårt att analysera matchen nu. Vi lyckas inte hålla ledningen, säger en djupt bedrövad Fredrik Söderström efter slutsignalen i PPV.

– Det kan ni ju fundera på själva hur det känns, säger han.

Det var TFF som var vassast i inledningen.

Hammarby ägde bollen utan att skapa något i inledningen av första halvlek. Kristoffer "Poppen" Björklund passade då på att tjonga ut bollen rätt i banan.

Igor Armas hamnade i duell med Fredrik Jensen. Jensen vann och var helt ren men la bollen utanför. Strax efter var Gaete helt fri med Noring men sköt rätt på målisen.

Sedan hade TFF en bra period då framför allt Jensen hotade Hammarbys försvar gång på gång. Men mitt i TFF-pressen fick Hammarby frisparksläge utanför straffområdet. Frisparksspecialisten Andreas Dahl slog den och Patrik Gerrbrand nickskarvade in Bajens ledningsmål.

Men när halvleken led mot sitt slut höll sig hete Fredrik Jensen framme på en målvaktsretur. Anfallaren behövde bara stöta in bollen i mål. 1-1.

Och så Simon Helg då. Kanske planens bästa i första. I andra slog han till med sitt fjärde mål på fem matcher. Yttern dunkade till direkt när en höjdboll damp ner framför honom i straffområdet och bollen tråcklade sig i mål. 2-1 och allsvenskt hopp.

Men Trelleborg kom tillbaka igen. Efter en hands i straffområdet fick de straff. Haynes slog den svagt, men den studsade in via Björklund.

Strax efter släppte Björklund en retur och TFF hade vänt till 3-2 på några minuter. Nu krävdes det mål för att Hammarby skulle hålla sig kvar. Målet kom inte. I stället kontrade TFF in fyran.

Kristoffer Björklund var högst involverad i det målet också. Målvakten sprang ut när Bajen tryckte på för att vara med på en frispark. Sjöhage kontrade, rundade Poppen och rullade in den i öppet mål. Ridå och superettan nästa för Hammarby.

Orken tog slut: "Bittert så klart"

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.

Jagr, 52, historisk och målskytt

Den tjeckiske legendaren Jaromir Jagr har hunnit fylla 52 år – men är inte klar med hockeykarriären.

Stark och Nordqvist med i täten i majorn

Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel. Båda är fyra slag efter just nu ledande amerikanskan Lauren Coughlin.

Ny svensk uppvisning i världscupfinalen

Världsstjärnorna Henrik von Eckermann och Peder Fredricson har prickat formen perfekt. På lördag hoppar de om segern i världscupfinalen i Riyad. Båda bäddade för en rysare. De kliver in i de två sista rundorna som etta och tvåa. Otroligt. Hästen har hoppat underbart. Jag njöt av ridningen, säger von Eckermann.